De tuinwijken Le Logis en Floréal vieren hun honderdste verjaardag van mei 2022 tot juni 2023. Dit is dé gelegenheid om de rijkdom en de diversiteit van de Watermaal-Bosvoordse tuinwijken in de verf te zetten en ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren. Het hele jaar lang zullen er feestmomenten, wandelingen, concerten, tentoonstellingen en nog zoveel meer georganiseerd worden. Dit alles door Le Logis-Floréal, haar bewoners en talrijke lokale partners. 

Officiële inhuldiging

Logis-Floréal geeft het startschot voor de festiviteiten rond zijn 100e verjaardag van 20 tot 22 mei 2022 en nodigt u graag uit voor de officiële opening op zaterdag 21 mei om 18u00 in de Studio Logis (139 rue des Trois Tilleuls). Ter gelegenheid van deze verjaardag werd ook een eigen bier gebouwen: ‘La Cent tilleuls’. De avond wordt voortgezet met de vertoning van de kortfilm ‘Portrait jardin’, gevolgd door het toneelstuk ‘Julie et Clovis’, geïnspireerd op de getuigenissen van bewoners.

Feestweekend

Naast de officiële inhuldiging wordt het een feestelijk weekend met een gevarieerd programma: een conferentie ‘Aujourd’hui 100 ans, et demain?’, de fototentoonstelling ‘La cité-jardin 100 clichés’ en ‘Le parcours de talents’.
Dit parcours biedt de gelegenheid de huizen te bezoeken en tentoonstellingen te ontdekken over schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek… Een reeks rondleidingen zal dit unieke erfgoed onder de aandacht brengen.

En hierna?

Het openingsweekend… dat is nog maar het begin. Het hele jaar door zijn er festiviteiten gepland, met als hoogtepunt juni 2023. Het eeuwfeestprogramma zal worden bijgewerkt naarmate de activiteiten worden onthuld…